_dqg-hovenier-96x128
border

Tuin do’s en dont’s

In jouw tuin ben je natuurlijk helemaal zelf de baas. Op de plaatselijke gemeenteverordeningen na, mag je feitelijk alles doen wat je maar wil en dus hoef je je door niemand de les te laten lezen en te laten zeggen wat je wel en niet zou moeten doen. Anderzijds zoekt iedereen wel ook gewoon naar enig houvast, zeker bij de eerste tuin.

Er zijn honderden richtlijnen! In De Tuinen van Appeltern organiseren we speciale tuinstartersdagen om ze allemaal de revue te laten passeren. We delen natuurlijk ook graag onze ervaringen als we ter plekke jouw tuin bespreken. Wat je in ieder geval niet moet doen, is onbedacht en zonder geduld van start gaan. Haastige spoed zorgt altijd voor problemen op termijn: instabiele constructies, een slecht bewerkbare bodem en hardnekkige wortel onkruid. Zonder een plan aan de slag gaan, betekent meestal dat het duurder wordt en lang niet alle wensen worden ingepast. Een echte wensenlijst maken is raadzaam. Ook zou je moeten gaan kijken wat je wel en niet mooi vindt.

Het allerbelangrijkste is misschien wel het hanteren van de juiste werkvolgorde, in de juiste tijd van het jaar. Je zou feitelijk altijd met plezier aan het werk moeten zijn en niet met koude handen of een nat pak in de modder moeten dobberen. Dat is bovendien ook niet goed voor de bodemstructuur waar straks de planten in moeten wortelen. Appeltern Tuinexperts hebben het liefst dat zoveel mogelijk mensen gelukkig worden in hun tuin. Er is voor elke tuinier een aanpak: de doe-het-zelver, de uitbesteder en de tuinier die nog in de oriëntatiefase zit.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4