border

Vrolijke versierders

Iedereen droomt van een tuin vol bloemen, maar realiseert zich te weinig dat zulks niet heel gemakkelijk is.

Als Appeltern Tuinexperts pleiten we voor een wat meer ingetogen begin. En misschien blijkt dat op termijn ook al meer dan voldoende.

We bedoelen eigenlijk dat je ook met een aantal accenten zou kunnen gaan werken, in plaats van uitgestrekte bloemborders. De accenten geven de tuin vaak al voldoende kleur en brengen bovendien wat minder werk met zich mee. Een ander dingetje daarbij is dat je makkelijker gaat experimenteren met kleuren en soorten. Een paar vierkante meter met 20 of 30 planten, die zijn nog te overzien en ook makkelijk te onderhouden. Aldoende ga je leren en maak je de oppervlakte dan vanzelf groter.. althans als het toch bloemrijker moet.

Er zijn duizenden vaste planten waar je uit kunt kiezen. De meeste gedijen in bijna elke (open) grond en bloeien als ze voldoende zon krijgen. Er zijn er een paar waar je per saldo vrolijk van wordt omdat ze zelden teleurstellen. Denk aan de blauwe distel, de zonnehoed, de dropplant, de baardiris en het zonnekruid, de namen zeggen al genoeg toch!?

Uiteraard zoeken we graag samen met jou naar de meest ideale bloemcombinaties voor jouw tuin!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4