border

Vaste planten zijn de moeilijkste niet

De beplanting vindt iedereen het moeilijkste onderdeel van de tuin. Een boom en haag is voor de meesten nog wel te doen, maar de vaste planten, - de bloeiers en bladhoudenden die elk jaar afsterven en weer opkomen - , blijft een lastig verhaal. Het moeilijk vinden wordt gevoed door negatieve ervaringen; de planten die zich heel anders gedragen dan je verwacht had. Een probleem is dat bij alle soorten die je overal kunt kopen er meestal niet bij verteld wordt of het een moeilijke of makkelijke plant is. Van de noviteiten die jaarlijks op de markt komen berispen we dat nog, omdat simpelweg de ervaring ontbreekt.

De voedingstoestand in de grond, de waterregulatie en buitentemperatuur zijn van invloed op de ontwikkeling van een plant, maar het meeste zit op gesloten in het DNA van de plant zelf. In de loop der jaren hebben wij als Appeltern Tuinexperts de nodige ervaring met ‘lastpakken’ en ‘makkelijke types’. We kiezen in onze tuinen natuurlijk het liefst voor zoveel mogelijk gemak en lange bloeitijden. Niemand zit nog te wachten op bloemborders die elke 3 of 4 jaar volledig op z’n kop moeten omdat planten zich misdragen of zomaar wegvallen.

We hebben tientallen plantsuggesties voor elke tuin, maar verklappen er graag alvast een paar:

Laserpitium siler witte schermbloem juni-augustus 80 cm
Persicaria amplexicaulis ‘Fascination’ bleek-rose juli-oktober, 120 cm
Sedum ‘Matrona’ roze/rood aug-sept 60 cm
Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4