border

Van buiten naar binnen

Een tuin is een beetje als een huis.. de fundering moet stevig zijn, daarna volgen de buitenmuren en het dak. Als alles wind- en regendicht is, wordt er begonnen aan de inrichting.

Een tuin volgt een zelfde soort ritme; eerst de bodem die moet berekend zijn op met wat je straks wil gaan doen, ook de onderbouw voor de terrassen en paden moet voldoende stevig zijn. Dan is de afscheiding aan de beurt. Een tuinmuur, een houten schutting of een haag. Na de haag komt de basisbeplanting, de solitaire bomen en struiken die straks de toon gaan zetten en waar de rest van de beplanting zich naar gaat richten. De bomen vormen ook het plafond van je tuin. Als laatste is dan de inrichting aan de beurt. Voldoende verschil tussen hoge en lage beplanting, de terrassen, bouwwerken, de waterpartij en andere wensen.

Natuurlijk speelt de gekozen ontwerpvorm een rol, maar het is ook weer niet allesbepalend. Eerder de vervlechting van de alle gekozen elementen en de hoeveelheid beplanting bepalen de sfeer. Het allerbelangrijkst is misschien nog wel dat je niets moet doen zonder reden.. alles wat je kiest, vormgeeft of construeert, moet je doen met een bepaald doel. Het moet een tuin worden waar alle gebruikers zich thuis gaan voelen zodat ze veel meer buiten zijn dan binnen!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4