border

Tuingeluk in plaats van tegeltax!

Je hebt het ongetwijfeld gehoord of gelezen; in sommige Nederlandse steden wil men belasting gaan heffen bij tuinbezitters die hun hele tuin bestraat hebben. Het probleem is dat in een volledig betegelde tuin het regenwater niet weg kan, met overstromingen als gevolg. Wij vinden dat een verkeerde maatregel.. liever zien we dat de tuinbezitters met een voldoende groene tuin beloond worden in de vorm van een korting op de onroerendgoedbelasting of verlaging van de huur.

Als ‘uitvinders’ van de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk, denken we dat het beter is om zoveel mogelijk mensen een goed tuingevoel te gaan bezorgen. Vanuit dat goede gevoel ontstaat er vanzelf meer aandacht en respect voor het milieu. Bovendien is er in de Tuingeluktuinen al zoveel beplanting in plaats van stenen, dat het waterprobleem nauwelijks speelt. En dan zijn er natuurlijk nog allerlei extra maatregelen om overtollige regenval of afkoppeling van de hemelwaterafvoer te niet te doen. Wat te denken van zwevende terrassen, onder- en bovengrondse waterreservoirs, open bestrating, een groendak, een haag in plaats van een schutting enz. enz.

Jouw Appeltern Tuinexperts helpen je graag om gelukkig te worden in een tuin zonder technische problemen en het gevaar van een tegeltax!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4