border

Solitairs staan graag alleen..

Het woord zegt het eigenlijk al.. solitairs zijn groene soloartiesten. Solitairs zijn er in alle plantlagen. Bij bomen, bij struiken, bij vaste planten.. ja zelfs bij waterplanten en knollen en bollen.

Veel tuinbezitters gaan op een zelfde moment in het jaar naar een tuincentrum. Daar kopen ze de zogenaamde visueel aantrekkelijke tuinplanten.. niet direct vanwege hun mogelijke functie in de tuin, maar gewoon omdat men ze mooi vindt. En juist daar begint dan het probleem.. immers zolang deze mooie planten nog klein zijn, laten ze zich wel rangschikken naast de andere aandachtstrekkers. Echter zodra ze gaan groeien, gaan ze qua plek en vorm met elkaar concurreren met als effect dat ze allemaal een deel van hun schoonheid verliezen.

Tijdig de ene plant voorrang verlenen t.o.v. de andere is dan het devies. In een doorsnee achtertuin zouden niet meer dan 4 of 5 solitairs aangeplant mogen worden. Soms is 2 of 3 al meer dan genoeg!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4