border

Ritme en regelmaat

Nog altijd wordt enorm opgezien tegen het vele werk wat een tuin met zich mee zou brengen en alvorens dat men zich informeert over de zorg besparende mogelijkheden, worden alvast grote vrachten stenen en tegels gelegd. Want groen brengt sowieso werk met zich mee, zo wordt verondersteld.

Samen met De Tuinen van Appeltern propageren wij dat een tuin pas een tuin is als er voldoende planten in staan en daarbij dat de keuze van de planten bepaalt hoeveel werk je ermee hebt. Je bent heus de enige niet die het liefst de hoeveelheid tuinzorg in eigen hand heeft. Bij elke tuin die we als Appeltern Tuinexperts maken, komt het onderhoudsaspect aan de orde. Er zijn tientallen manieren om de grip te houden. Hagen die nauwelijks hoeven te worden gesnoeid, bodembedekkers waar geen onkruid tussen groeit, bomen die niet groter worden, allemaal zaken die kunnen helpen. Heel belangrijk is het vinden van je ritme.. je zou moeten proberen om na, laten we zeggen 11 of 12 dagen, weer eens door je tuin te gaan. Ook al is er bijna niets te doen. Dat ene onkruidje op tijd wegtrekken, bespaart je uren plukken in het volgende voorjaar. Het vinden van je ritme zorgt ervoor dat je nooit ingehaald wordt door je tuin. Je zult zien dat als je je ritme gevonden hebt, de tuinier in je groeit.

We hebben ervaren dat tuinbezitters, ook al waren ze in het begin heel zuinig met hun tuinuren, na verloop van tijd juist meer tijd gaan besteden dan ze vooraf gepland hadden.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4