border

Pergola perikelen

Het is niet voor iedereen even duidelijk waar een pergola voor dient. Hij wordt dan ook veel gekocht voor de sier of vanwege de neveneffecten schaduw en schommelen. We gunnen uiteraard ieder z’n eigen vermaak en tuin, maar zien vaak dat het net even beter of mooier gekund had met de pergola.

Een pergola moet liefst een beetje stoer zijn en lang mee gaan, maar het allerbelangrijkste is dat een pergola ook zijn verbindende functie zou moeten uitvoeren. De pergola is feitelijk een bouwelement. Door de jaren heen vormde de pergola de schakel tussen twee gebouwen of vleugels van gebouwen.

In de tuin zou je een pergola die functie ook moeten geven. Een tuinhuis kan worden verbonden met de gevel van het huis. Een hoge haag kun je koppelen aan een tegenoverstaande muur. Vervolgens kun je natuurlijk evengoed wel allerlei extra’s met je pergola, zoals een overkapping, een schaduwhoekje, een bloemengordijn, een speeltoestel en meer. Een pergola is misschien wel het meest misbruikte, maar ook het meest dankbaar gebruikte tuinelement dat er is. Wij werken er graag mee en ontdekken steeds weer nieuwe toepassingsmogelijkheden. Wat te denken van een lampionnenplafond of zonnepanelen.

Voor meer creatieve Appeltern Tuinexperts ideeën kun je terecht op Appeltern Tuinexperts

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4