border

Mini-tuinieren

Voor een balkon of dakterras gelden dezelfde basisregels voor tuingeluk als in een normale tuin. Ook op die beperkte ruimte moet er voldoende variatie zijn in hoog en laag en moeten er voldoende planten zijn voor het goede gevoel.

Op het eerste gezicht heb je het redelijk makkelijk op het balkon of dakterras.. je hoeft immers geen gras te maaien en blad te ruimen, maar schijn bedriegt, want voor een gezonde potterie met weelderige groei komt heus ook het één en ander kijken: de keuze van potten en bakken, het grondmengsel, de waterregulatie en tot slot de plantkeuze. Het gaat helaas vaak verkeerd, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Je moet bedenken dat het planten in potten gewoon anders is dan in de volle grond. Het wordt al wat makkelijker als je de planten wat vaker wisselt en niet wacht tot de potten gaan breken door de worteldruk.

Mini-tuinieren is een kwestie van doen en inspelen op de omstandigheden. Hoeveel mensen voelen vooraf met vingers in de potgrond of water geven wel nodig is. Wij zijn dol op potten en bakken, ook in normale stadstuinen en op grote terrassen. Steeds vaker experimenteren we daarbij met potvreemde soorten, zoals kleine heesters, vaste planten en grassen.

Vanaf mei is er in De Tuinen van Appeltern een compleet plein ingericht met de mooiste plant-pot-combinaties!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4