border

Mediterraan vooraan

Je kunt je terras elke sfeer meegeven die je maar wilt. Nostalgisch, Frans, Engels, modern of design; het kan allemaal.

Veel zonaanbidders kiezen voor een zo zomers mogelijk gevoel. Associaties met Zuidelijke landen en stranden scoren daarbij hoog.

Vrolijke zachtgele kleuren doen het goed in zo’n sfeer, ook zand en terracotta tinten passen in die lijn. De meeste toon wordt natuurlijk gezet met de planten, hun geur en kleur spreken het meest en brengen mediterraan vooraan.

Geschikte planten zijn o.a. de olijf, liefst een wat grotere oude boom in een flinke pot doet je meteen aan vakantie denken. De Phlomis russeliana (brandkruid) is een geschikte vaste plant met zijn stoere stengels en lichtgele bloemen in kransen. De Oleander kan natuurlijk niet ontbreken. Als je voldoende water geeft op een beschutte plek, bloeit hij wel tot eind september. Als klimplant dient natuurlijk de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) een plaatsje te krijgen. De wintergroene klimmer verspreidt een heerlijke zoete aromatische geur. Dan zijn er natuurlijk ook nog de mediterrane kruiden zoals tijm, rozemarijn en de salie (Salvia officinalis). De kruiden met hun zacht (zilver) grijze blad doen het goed in een doorlatende grond of in potten met luchtig grondmengsel.

Je hoeft natuurlijk niet voor mediterraan te kiezen. Ook voor elke andere sfeer hebben wij zo een passend plantenpalet. We helpen je graag!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4