border

Kan een tuin wel zonder hout!?

Er wordt over het gebruik van hout zoveel geschreven en gezegd, dat je als tuinier niet meer weet wie en wat te kunnen geloven. Natuurlijk is niemand voorstander van ontbossing zonder herplant en oneigenlijk gebruik van hout voor verbranding of allerlei weggooiconstructies.

Nee, ook wij als Appeltern Tuinexperts pleiten voor een bewust gebruik van hout. Tegelijkertijd kan dat ook, want met een beetje gezond verstand en gerichte duurzame toepassingen kan hout onbekommerd worden toegepast. Voor de tuin doet hout meteen iets extra’s, behalve duurzame constructies (bij juiste keuzes) zorgt het hout voor een extra warme, natuurlijke uitstraling. Met voldoende beplanting is de tuin dan al snel helemaal af.

De verwerking luistert nog wel nauw.. een vlonderterras, daar zou de wind wel gewoon onder door moeten kunnen.. een houten wand moet kunnen ‘ademen’ en palen in de grond verdienen extra aandacht om rotting tegen te gaan.

Er zijn in Nederland honderden houtsoorten te koop. Wij werken het liefste met Europese houtsoorten als douglas, eiken, robinia en kastanje. Als je die goed verwerkt, gaan ze tenminste 25 jaar probleemloos mee en wordt het na de vergrijzing nog mooier om te zien. Natuurlijk weten we ook alles over tropisch hardhout, geïmpregneerd hout, bamboehout, steigerhout, gerecycled hout, buitenparket en houtcomposiet. We leggen de verschillen graag aan je uit!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4