border

Het gazon verbindt

Er zijn al heel veel verhalen over het gazon geschreven. Over hoe makkelijk of juist hoe moeilijk het wel niet is en het wekelijkse ritueel van maaien en knippen waar vooraf niet iedereen op gerekend had.

Als Appeltern Tuinexperts zijn we altijd op zoek naar oplossingen voor problemen, maar ook naar nieuwe toepassingsvormen voor iets doodnormaals als een grasveldje. Het maaien kunnen we niet verhelpen, althans als je met normaal groeiend gazon wilt werken, maar we kunnen het gazon wel een andere rol geven, dan louter een open plek in het midden met borders rondom.

Het leuke van gazon is dat je het in allerlei vormen kunt leggen en dus ook kunt spelen met het karakter en de functie. Met een gazon kun je alle elementen aan elkaar koppelen. Het gazon moe daarbij alle onderdelen ‘aanraken’, zodat ze bij elkaar gaan horen. Maar er is meer te vertellen over het gazon. Een gazon hoeft bijvoorbeeld niet altijd en overal gemaaid te worden.. je kunt gedeeltes gewoon laten groeien of begroeien met wilde bloemenmengsels. Je kunt ook linten in je gazon uitsteken en daar een bloemenlint gaan aanplanten. Het gazon kan daarnaast nog gebruikt worden als graspad tussen hoge bloemenborders en wat we ook al deden.. we mengden de tegels van een terras met brede voegen van fris, groen gazon.

Kortom, een gazon is verre van saai en heeft meer mogelijkheden dan je denkt. En natuurlijk worden we ook warm van zo’n traditioneel, groots en straks geschoren mat, waar je geen onkruidje ziet staan!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4