border

Halfverharding.. is heel populair!

Het woord zegt het al. Halfverharding is maar voor de helft hard. Het zijn in principe losse deeltjes die je of los uitstrooit over een harde onderlaag of rechtstreeks aanbrengt op een anti-onkruid doek. Je kunt de losse deeltjes ook mengen met een bindmiddel zodat het een stabiel laagje wordt.

Halfverharding is populair omdat je er qua vorm alle kanten mee uit kunt. Het is bovendien ook minder definitief en goedkoper dan bestrating. Ga maar na, een paadje van grind in een tuin is sneller gelegd en ook sneller weggehaald dan een paadje van steen. Voor een afdekkende toplaag kun je kiezen uit tientallen soorten grind, split, , enz. En ook voor de onderlagen zijn er keuzes.. gewoon op het anti onkruiddoek, rechtstreeks op de tuinaarde, op een laag van gerecyclede tuinfracties of een dikke laag zware klei.

De benodigde stabiliteit heeft consequenties voor de keuze van onder- en bovenlaag. Halfverharding is ook nog eens heel goed voor het milieu. Het zijn niet alleen duurzame materialen, maar halfverharde paden en terrassen zijn ook waterdoorlatend

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4