border

Grote maten

Het kan natuurlijk ook zijn dat de fabrikanten van de megategels hun marketing goed voor elkaar hebben. De grote maten zijn er trouwens niet alleen in de tegels en stenen, ook de palen van de pergola, de balken van de overkapping en de tafelbladen zijn omvangrijker en stoerder dan voorheen. Ook de buitenbarbecues worden steeds groter. Op zichzelf is de hang naar robuuste buitenspullen geen probleem, zolang er maar voldoende ruimte is en het evenwicht ten opzichte van de beplanting intact blijft.

In de praktijk betekent dit dat de hagen, vaste planten en heesters meteen bij inrichting al een beetje formaat moet hebben. De Nederlandse kwekerijen hebben daar niet heel veel problemen mee. Sterker nog, zij zijn daar al jaren mee bezig. Helaas vind je de grote maten niet direct bij de tuincentra.. via hoveniers zoals wij is het allemaal gemakkelijk te regelen.

Er zit overigens onbedoeld een extra voordeel aan het planten van grotere maten, bomen, hagen, heesters en vaste planten. Je hebt er niet alleen direct meer plezier van.. de praktijk laat zien dat je uiteindelijk ook nog goedkoper uit bent. Je zet de planten immers wat ruimer, waardoor je er niet alleen minder nodig hebt, maar ook hoef je de jaren erna niet bezig te zijn met opnieuw rangschikken en verplanten.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4