border

Grind depressie

Even hadden we hoop dat het voorbij was met de grindtuinen in Nederland. Er is al zoveel geschreven en bewezen over de voordelen van groen, dat we er van uitgingen dat steeds meer steen en grind geruimd zou worden om plaats te maken voor beplanting.

IJdele hoop, want hoewel we zeker verbetering zien, blijft de voortuin in kiezel, favoriet bij menig tuinbezitter. We denken nu het anders te moeten gaan aanpakken.. niet de grindstrooiers verafschuwen, maar proberen het grind mooier en minder depressief te maken! Gelukkig hebben veel grindstrooiers gebruik gemaakt van anti-onkruiddoek op de bestaande tuinbodem.

Wat velen wellicht helemaal niet weten, is dat je heel simpel een sneetje kunt maken in dat doek.. gewoon even het grind opzij schuiven en het mes of de schaar er in. Je vouwt de flappen naar buiten, zet een plant in de onderliggende grond en dekt het geheel weer toe.

De plant zoekt vanzelf haar ruimte, het onderhoudsvrije karakter is onaangetast gebleven en het grind oogt een stuk vrolijker!

Voor meer van dit soort praktische groenideeën kun je terecht op Appeltern.nl/tuinieren. Uiteraard komen Appeltern Tuinexperts graag bij je langs om te overleggen op welke manier we jouw tuin een stuk groener en dus vrolijker kunnen laten ogen!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4