border

Gemaksplanten

Veel van onze planten hebben een gebruiksaanwijzing. De ene moet regelmatig gesnoeid worden.. de ander wil het liefst met de wortels in het water en sommige geven de voorkeur aan extreme droogte met zo min mogelijk aandacht..

De tijd dat elke tuinier wist wat een plant precies wil, ligt ver achter ons en is er misschien wel ook nooit geweest. Alhoewel menigeen vroeger wel precies wist hoe de groentetuin de meeste groenten opleverde en de fruitbomen hun mooiste vruchten gingen dragen.

Ons leven is ook zo druk geworden dat we de tuin gewoon niet meer de aandacht kunnen geven die nodig is. Als diverse plantsoorten dan ook nog eens extra aandacht vereisen, is dat ronduit ongemakkelijk.

Geen wonder dat we in onze tuinen het liefst zoveel mogelijk gebruik maken van gemaksplanten. We kijken natuurlijk eerst wel naar de omstandigheden; is het een droge of juist natte tuin!? En ook met de vereiste zorgtijd houden we rekening. Hoe dan ook.. voor elke situatie zijn er voldoende planten om een prachtige tuin te maken.

Voor een droge tuin of plekken waar nauwelijks water wordt gegeven, zou je kunnen werken met: Rozemarijn, Toorts (Vorbascum), Cistus, Zonneroosje, Ossentong, Santolina en Lavendel.

Wist je al dat planten met viltige en behaarde bladeren niet zo snel verdrogen. En dat struiken en bomen met weinig of heel fijn blad beter de droogte doorstaan dan soorten met veel en groot blad. Kortom, als je ook op zoek bent naar gemaksplanten voor jouw tuinsituaties, dan helpen we je graag!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4