border

Een hovenier heeft verstand van...

Een slager heeft verstand van lekker vlees, een timmerman van hout en een hovenier van tuinen. Daarmee lijkt alles gezegd, maar dat is niet waar. Het hoveniersvak is dermate breed dat een beetje hovenier ook wel een alleskunner dan wel allesweter genoemd zou kunnen worden. Ga maar na.

Een hovenier moet verstand hebben van grond en bodemzaken. Hij moet weten hoe onkruiden bestreden moeten worden, ook zonder giftige stoffen. Een hovenier moet weten hoe duurzame constructies als muren en overkappingen gebouwd moeten worden. Hij moet verstand hebben van technische zaken als beregening, verlichting en energiewinning uit eigen tuin. Dan moet een hovenier verstand hebben van planten.. welke soorten groeien het best op welke plaatsen en hoe moeten ze worden bemest en onderhouden. Elk jaar komen er weer nieuwe producten op de markt.. de hovenier moet ze kennen en eerst testen alvorens te gaan toepassen.

En dan hebben we het alleen nog maar over de praktische zaken. Een hovenier moet natuurlijk ook nog een tuin kunnen ontwerpen op basis van de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Daarvoor moet hij kunnen luisteren, kunnen communiceren en zodanig veel creativiteit bezitten dat elke tuinvraag kan worden opgelost. Appeltern Tuinexperts weten wat er van hen verwacht wordt, hoeveel verstand er van hen in de praktijk wordt verwacht.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4