border

Doet jouw gazon weer moeilijk?

Het begint allemaal al in de bodem, die moet voedzaam, doorlaatbaar en het liefst onkruidvrij zijn. Als je dan het gazon gaat zaaien of leggen, is de opstart van het jonge gras belangrijk. Even zo min mogelijk belopen, voldoende water en niet te kort maaien.

Het gras groeit met veel warmte, water en voeding. De graszode wordt compacter door zoveel mogelijk te maaien. Twee keer per week is beter voor de uitstoeling en dichtheid dan slecht één keer of erger nog, één keer per 14 dagen. In 2017 waren alle gazons in Nederland heerlijk groen, omdat de regen veelvuldig viel en de temperatuur relatief hoog was. De bemesting luistert nauw, hoe vaker je maait en het gras afvoert, des te meer voeding weer moet worden aangevuld. Als je het maaisel laat liggen, wat gerust kan als je ecologische mest gebruikt, onttrek je minder energie aan je grasveld.

Ook als je maaien, sproeien, mesten, knippen en verticuteren leuk vindt, is je gazon jouw grootste vriend.. Je moet er daarbij ook tegen kunnen dat jouw vriend bepaalt op welk moment je aan de slag moet. Nee hoor, jouw gazon doet niet moeilijk. Je hebt het jezelf hooguit wat moeilijker gemaakt door voor gazon te kiezen. Met een robotmaaier als hulpje wordt het al meteen een stuk makkelijker en blijft je relatie in balans.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4