border

De moeilijkste tuin

Wie zijn wij om dat soort beweringen in twijfel te trekken!? Het kan immers best zijn dat hun tuin hun dat ellendige gevoel met zich meedraagt. Tegelijkertijd weten wij ook dat veel van de alledaagse ellende herleidbaar is naar in het verleden onbewust verkeerd gezette stappen. ‘In elk randje groeit een plantje’ vinden wij als Appeltern Tuinexperts. Je moet alleen wel weten welk plantje. Ook in de schaduw, op extreem droge of juist hele natte plekken gaan planten groeien. Soms ook hebben de ervaren problemen te maken met het uitblijven van beslissingen.

Als er in een tuin teveel bomen staan of als er overdreven veel inkijk is vanuit de buren, dan moeten knopen worden doorgehakt. Wel overwogen moet er dan wel of niet voor het behoud van een bepaalde boom gekozen en constructieve aanzetten voor meer privacy worden gedaan. Feitelijk is het enige wat we niet kunnen regelen de mate van zonneschijn in een tuin. Dat wil zeggen, we kunnen de hoeveelheid wel beperken, maar helaas nog niet vermeerderen. We zeggen nóg niet, omdat we met alle hightech mogelijkheden van tegenwoordig misschien ook daar nog eens voor kunnen gaan zorgen. Feit blijft dat de moeilijkste tuin van Nederland na onze inbreng meestal totaal anders wordt ervaren.

Als het goed is, vertelt je tuin steeds the story of your life. Met een beetje vooruit kijken, proberen wij een tuin niet alleen lang te laten meegaan, maar ook toekomst proof te maken. Het allerbelangrijkst daarbij is de meegroeiende balans tussen zorg, tijd en energie. Omdat jij je tuin bent, kun je maar het best zolang mogelijk bij elkaar blijven.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4