border

De ideale maat

Je zou het misschien niet zeggen, maar in een tuin gelden allerlei ideale maten. De hoogte van een haag, de maaihoogte van het gazon, de dikte van het zandbed onder je tegels en nog veel meer.

Natuurlijk hebben sommige maten ook een beetje te maken met de oppervlakte van tuin, maar op een te groot terras wordt het nooit gezellig. Om met vier mensen nog comfortabel te kunnen zitten, heb je ongeveer 3,5 m doorsnede nodig. Een trapje zou niet meer dan 18 cm mogen verspringen en de trede zou tenminste zo’n 30 cm diep moeten zijn, een pad hoeft niet breder dan 80 cm te zijn en een haag niet hoger dan 180 cm. De diepte van een vijver is het ideaalst bij 90 cm, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Als Appeltern Tuinexperts houden we graag maat, omdat we het liefst zoveel mogelijk van jouw wensen in één tuin willen vertalen. Bijna altijd moeten we de oppervlakte gaan verdelen, behalve dan als tuinen echt groter zijn. Dan moeten we er juist voor zorgen dat zaken niet te groot worden en in juiste verhouding staan tegenover elkaar.

De ideale maat kan wat ons betreft gerust ook figuurlijk opgepakt worden. We weten van wanten en zijn graag jouw partner bij de realisatie van jouw tuinideeën. Dan gaan we samen op zoek naar de juiste verhoudingen in jouw tuin!

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4