border

Buiten mag je de grenzen verleggen

Het is weer populair om ‘buiten’ te gaan wonen. Waren de provincies een tijdje niet zo in trek, momenteel zoekt menigeen een optrekje met veel ruimte in landelijke omgeving. Wat ons daarbij opvalt, is dat veel van die grootgrondbezitters – in vergelijking met een stadstuin - zich nog gedragen alsof ze in de woonwijk zitten.

Niet heel ver van het woongedeelte wordt een eerste afrastering gezet.. daarbinnen komt de tuin en daarbuiten reserveert men dan ruimte voor een boomgaard of paardenweitje. Hoe groot een perceel ook is, of waar dan ook gesitueerd, er moet altijd gezorgd worden voor een eenheid. De buitenruimte moet één geheel zijn met het huis of de boerderij, maar ook de afzonderlijke onderdelen moeten bij elkaar horen. Alleen in die hoedanigheid wordt de tuin op het platteland het plaatje waar iedereen van droomt.

Voor een Appeltern Tuinexperts staat elke tuin overigens op zich zelf en is elke grootte een uitdaging. Tegelijkertijd geldt gewoon wel dezelfde regel; de gebruikers moeten er gelukkig worden. De grootste kans daarop is voldoende evenwicht tussen hoog en laag, en tussen open en dicht. Daarbij moet het wensenpakket voldoende worden ingevuld en mag het onderhoudsaspect niet worden vergeten. Hetnallermooiste is dat je bij een uitgestrekte tuin nooit klein hoeft te denken.

Succesvol gekopieerd

Contact opnemen?

Voer hieronder uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk bellen om uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

leaf-4